14.08.2024.

06:20

Foto: profimedia

Sport

Na današnji dan: Nole se ponovo okliznuo u Sinsinatiju, eliminisala ga stara mušterija

Đoković je pre tačno jednu deceniju u Ohajo stigao kao najbolji igrač sveta i prvi favorit za titulu, ali je već zaustavljen na trećem koraku pošto je od njega bio bolji Tomi Robredo sa 2:0 u setovima (7:6, 7:5). 

Informer

Novak Đoković

Bio je to tek drugi poraz srpskog asa protiv 32-godišnjeg Španca, koga je dobio u prethodnih šest duela. Nole je stigao u Sinsinati posle osvajanja Vimbdona, a sa namerom da konačno uzme masters koji mu nedostaje u kolekciji turnira iz serije 100o. Naime, Đoković je već te 2014. godine imao najmanje po jednu osvojenu titulu sa preostalih osam mastersa, ali mu je turnir u Ohaju često izmicao iz ruku. Tako je bilo i te sezone na njegovom jubilarnom desetom učešću na čuvenom turniru.

Srpski as je slabo otvorio američku turneju, jer je na prethodnom mastersu u Torontu eliminisan u trećem kolu, a ista sudbina zadesila ga je i nedelju dana kasnije u Sinsinatiju. 

Provukao se srpski teniser u drugom kolu protiv Francuza Žila Simona, ali je u trećoj rundi udario u španski zid, pa je posle sat i 45 minuta igre morao da čestita boljem rivalu.

Informer

Tomi Robredo

Od starta meča Nole je bio previše pasivan, nizao je greške, pa je već u petom gemu pretrpeo brejk. Ipak, uspeo je da se vrati u igru i u osmom gemu uspešno oduzme Robredu servis. S obzirom da su obojica tenisera u nastavku bila sigurna u svojim gemovima usledio je taj-brejk. Poeni su se osvajali u serijama, a više sreće imao je Španac i dobio taj deo igre sa 8:6.

Očekivalo se da će Nole u nastavku odgovoriti rivalu, ali je Robredo servirao bez greške, pa sve do završnice drugog seta nije bilo ni drame ni brejk prilika. Na pravom ispitu bio je naš teniser u desetom gemu, kada je spasio dve meč lopte na svoj servis, ali je dva gema kasnije poklekao, poklonio Robredu brejk, a samim tim i pobedu.