15.08.2024.

19:00

Foto: EPAIMAGES

Sport

Prvo mesto na ATP mu visi o koncu! Sinerove povrede sve više zabrinjavaju!

Poznato je da 22-godišnji teniser već duže vreme kuburi sa povredama, kao i da je zbog istih propustio Olimpijske igre u Parizu, na kojima je slovio za velikog favorita. Potom je rano ispao na turniru u Montrealu, a ni na mastersu na kojem se trenutno takmiči, Italijan ne može da da sve od sebe.

Toga je i sam svestan, a novinarima nakon meča je priznao da se još uvek nije potpuno oporavio od povrede kuka.

- Pokušavam da ostanem pozitivan i mislim da sam zbog toga pobedio danas. Iskreno, nisam još 100% fizički, ali pokušavam da se naviknem na ove uslove - poručio je Janik nakon trijumfa na Mihelsenom. 

Informer

Janik Siner

Iako je mladi Italijan sjajno otvorio ovu takmičarsku godinu, prestigao najboljeg srpskog tenisera Novaka Đokovića na listi i seo za tron ATP tura, čini se kao da je nakon toga krenuo stramputicom.

Loši rezultati na pojedinim takmičenjima uticali su na motivaciju teniskog asa, pa kad se na sve to dodaju i brojne povrede koje su se nizale jedna za drugom, narodski rečeno "ode mast u propast".

Siner je prvo imao problema sa laktom, koje je ekspresno rešio. Nakon toga usledila je povreda kuka koja ga i dan danas muči, a na to se nadovezala i upala grla koju je nedavno imao. Uprkos tome, Janik pokušava svakodnevno da trenira i održi svoju formu.

Imajući u vidu da je slavni Italijan u najboljim igračkim godinama, nakon nekog vremena zalečiće kuk koji mu trenutno stvara probleme, ali pitanje je koliko će još uspeti da se zadrži na samom vrhu ATP liste.