17.08.2024.

07:51

Foto: profimedia

Sport

Oglasio se pobesneli Alkaraz! Lomio, divljao, pa poručio: Najgori meč ikada! Ovo je potpuno drugačiji sport...

Momak koji je u ovom momentu uz Janika Sinera najveći rival našem Novaku Đokoviću, alibi za bledo izdanje traži u prebrzoj podlozi terena u Sinsinatiju.

Nepune dve nedelje nakon što je poražen od srpskog asa u finalu olimpijskog turnira, savladao ga je Noletov vršnjak Gael Monfis, pa ne čudi razočarenje tenisera kojeg mnogi nazivaju naslednikom Rafaela Nadala.

- Ovo je veoma neprijatno za mene. Mislim da mi je ovo bio najgori meč koji sam odigrao u karijeri - rekao je Alkaraz nakon ranog ispadanja zbog kojeg je izgubio 590 bodova jer je branio finale.

Informer

Nisu mu se dopali uslovi na Centralnom terenu.

- Iskreno, nisam mogao da igram. Trenirao sam veoma dobro pred start turnira, prethodnih dana sam se osećao prilično dobro, udarao sam lopticu čisto, kretao se odlično. Loptice su išle mnogo brže na Centralnom terenu, odskakale su mnogo, mnogo više nego na ostalim terenima! Došao sam ovde uveren da ću se osećati dobro, da ću prikazati dobar tenis, jer sam naučio kako da igram na ovoj podlozi. Znam kako da igram, ali ispostavilo se da je u pitanju potpuno drugačija podloga, potpuno drugačiji sport… Nemoguće je izvući ijednu dobru stvar iz ovog meča - poručio je popularni Karlitos.

Informer

Ipak, ne želi previše da kuka Alkaraz pred početak Ju-Es Opena (26. avgust- 8.septembar)

- Znate kako, moj način razmišljanja ostaje isti, spreman sam da osvojim svaki turnir na kojem se budem pojavio - poručio je Karlos Alkaraz.