18.08.2024.

15:22

Foto: profimedia

Sport

Alkarazovo ludilo! Španci analizirali ponašanje svog najboljeg igrača

Mladi Španac je prvo plakao posle poraza u finalu Olimpijskih igara od Novaka Đokoivća, zatim ga je pobedio Gael Monfis u drugom kolu takmičenja u Sinsinatiju. Taj duel je obeležio Karlosov izliv besa, a najviše je nastradao njegov reket.

Španski list je baš zbog toga napisao tekst posvećen četverostrukom grend slem osvajaču.

"Ne znamo da li dve slike sadrže nešto zajedničko, da li postoji još nešto u Alkarazovom ličnom životu što je izbilo sa ta dva poraza. Iza sportske zvezde uvek stoji osoba sa svojim problemima. Zato nije dobro suditi o tuđim osećanjima. Ono što se može oceniti kod elitnog sportiste su ponašanja koja nisu primerna. Imao je incident u petak, mada nije potrebno zabijati prst dalje u ranu, jer Alkaraz to zna i već je tražio „oprost” za to. Važna stvar u ovim slučajevima je izvlačenje pouka", piše As.

Informer

Dalje su ga uporedili sa Novakom Đokovićem i Rafaelom Nadalom,  ali su dodali da ako želi dalji napredak, mora da zadrži emocije.

"Njegovo ludilo brzo je upoređeno sa uzornim ponašanjem glavne reference španskog tenisa Rafaela Nadala, koji nikada nije slomio reket. Kad smo kod toga, mogao je da se poredi i sa Novakom Đokovićem, koji je upravo suprotan. Poređenja ne vode nikuda. Karlos mora da se probije. Sa 21 godinom već je osvojio četiri grend slem titule, od kojih dve ove sezone, i bio je na prvom mestu na svetu. Njegova sportska karijera je stratosferska. Na turu brzo napreduje. Ali sada je takođe naučio da mora da zna kako da ublaži svoje emocije, bilo da dolaze iz sporta ili ličnih stvari. Velike sportiste ne kalibrišu samo pobede. Oni su takođe primer. Ogledalo u kome se mnogi imaju odrazo. Sigurno da je primio k znanju", navodi se u tekstu Asa.