19.08.2024.

13:04

Foto: profimedia

Sport

Oglasio se Džumhur povodom skandala u finalu! Situacija je u stvari mnogo zapetljanija

Došao teniser iz Sarajeva do titule, međutim duel sa ekvadorskim igračem je bio poprilično haotičan. Naime, na tribinama se pojavio kontroverzni Australijanac Bernard Tomić se pojavio na tribinama kako bi ometao Andresa Andradea koji ga je savladao u četvrtfinalu turnira.

Ekvadorac se požalio sudiji na njega i odmah je zatražio da ga izbace sa trbina zbog nepristojnog ponašanja.

U isto vreme Damir Džumhur je imao svađu sa jednim gledaocem.

- Šta s tobom nije ok? Imaš problem - rekao je Džumhur.

Nakon, toga se obratio i sudiji kome je poslao jasnu poruku.

- Ovaj mora biti sklonjen - jasan je bio on.

Brzo se pojavila informacija da je Džumhur takođe bio besan Tomića, ipak teniser iz Bosne i Hecegovine je to demantovao i objasnio ovu jako čudnu situaciju.

"Navodno je Tomić vređao Andradea i on je to prijavio supervizoru. Odmah su reagovali i seli pored Tomića i sad stvarno ne znam sve detalje pošto sam ja imao svoje probleme s druge strane. Bilo je par ljudi na tribinama koji su mene provocirali i ja sam tražio da se oni udalje sa trbina. Video sam da publika želi da Bernard bude izbačen, a ja sam tražio da udalje momka koji je sve vreme mene provocirao. Ako mogu da izace Tomića zbog Andradea, onda mogu i nekog zbog mene. Ja nemam veze s izbacivanjem Tomića, on je moj prijatelj, ali eto digla se frka oko toga", napisao je na društvenim mrežama on.

Mora se priznati da je ovo jedna od čudnijih situacija u tenisu, bilo je raznih svađa sa publikom, ali ovako nešto se ne pamti.

Što se tiče Damira Džumhura, ova titula ga je pogurala za čak 19 pozicija i sada se nalazi na 81. mestu ATP liste.