19.08.2024.

22:51

Foto: Reuters

Sport

Kakvo zagrevanje za Ju-Es open! Beloruskinja uzela titulu u Sinsinatiju!

Nije mogla Arina Sabalenka (26) da zamisli bolju uvertiru za Ju-Es open. Na predstojećem Otvorenom prvenstvu Njujorka (od 26. avgusta do 8. septembra) braniće finale iz prošle godine, a ogroman vetar u leđa pred poslednji grend slem u sezoni dobila je upravo na mastersu u Sinsinatiju, gde je stigla do 15. trofeja u karijeri.

Beloruskinja je u finalu uspela da pobedi domaću igračicu i šestu na WTA listi Džesiku Pegulu sa 2:0 (6:3, 7:5), posle sat i 16 minuta borbe. Prvi set je dobila rutinski, u drugom imala problema, propustila i meč loptu na 5:4 i svoj servis, ali je ipak uspešno privela posao kraju.

Ujedno, tako je Arina potvrdila i potpunu dominaciju na ovom turniru, gde nije izgubila nijedan set, a redom je pobeđivala Elizabetu Koćaretu, Elinu Svitolinu, Ljudmilu Samsonovu, dok je u polufinalu pala i prva teniserka sveta Iga Švjontek.

Podsetimo, Sabalenka ima dve titule sa Australijan opena, na Ju-Es openu je igrala finale, dok je na Vimbldonu i Rolan Garosu najdalje stizala do polufinala.