20.08.2024.

09:05

Foto: profimedia

Sport

Šta se desilo sa Srpkinjom? Olgin debakl na Ju-Es openu, ispali i Filip i Nina!

Olga, Nina i Filip zaustavljeni su u 1. kolu kvalifikacija za poslednji gren slem u sezoni, a neshvatljivo je kako Danilovićeva nije uspela da izbori narednu rundu.

Mlađa od dve Srpkinje bila je postavljena za osmog favorita u kvalifikacijama, a izgubila je od Kineskinje Gao, 224. igračice planete sa 2:1 (4:6, 6:4, 6:4).

Informer

Olga je prvi set dobila posle razmene brejkova u poslednja tri gema, dok je Kineskinja dominirala u drugom.

Kada su svi već videli naslednicu košarkaškog asa Predraga Danilovića u narednoj rundi, pošto je u odlučujućem setu povela sa 4:0 uz dva brejka viška, teniserka iz Kine je dala gas i samlela Srpkinju!  Olga na svoj servis nije iskoristila četiri gem lopte za 5:0, Gao je je smanjila na 4 :1 i onda režirala potpuni preokret! Osvojila je narednih pet gemova i tako stigla do 2. kola kvalifikacija poslednjeg grend slema u sezoni.

I srpski teniser, Filip Krajinović poražen je u prvom kolu kvalifikacija za Ju-Es Open, te je tako ostao bez glavnog žreba predstojećeg grend slema. Srbin je poražen od Jurija Rodionova sa 2:0 u setovima (6:4, 6:2).

Informer

Sa druge strane, Nina Stojanović nije bila ni blizu pobede protiv Slovakinje Sramkove, pošto je poražena rutinski, sa 2:0 (6:3, 6:4).