20.08.2024.

17:36

Foto: profimedia

Sport

Oglasio se Janik Siner posle vesti o dopingu!

Objavljeno da je Siner dvaput bio pozitivan na nedozvoljenu supstancu klostebol u martu 2024. godine,  ipak ITIA je navela da Siner ne snosi krivicu i odgovornost za pozitivne doping nalaze jer mu je u oba slučaja uvažena žalba.

Prema Sinerovim navodim, njegov fitnes trener je kupio jedan proizvod, lako dostupan u italijanskim apotekama, koji je dao Janikovom fiziju da Janiku zaleči posekotinu na prstu.

Povodom ove situacije putem društevnih mreža se oglasio i trenutno prvi teniser planete Janik Siner.

"Sada mogu da ovaj izazovan i veoma nesrećan trenutak ostavim za sobom. Nastaviću da radim sve što je moguće da bih se pridržavao ITIA antidoping programa i moj tim će biti savršeno pedantan" napisao je Siner.

Janikov advokat Džejmi Singer iz kompanije 'Onside Law' je rekao da antidoping pravila moraju da budu stroga da bi bila efektivna. Pored  toga istakao je da nema sumnje da je Siner nevin u ovom slučuja, ali da je zbog pravila odgovaran za sve greške, čak iako toga nije svestan, kao što je to sada bio slučaj.

Italijan je ostao bez rezultata, nagradnog fonda i renkinga na Mastersu u Indijan Velsu, turniru tokom kojeg je bio pozitivan na nedozvoljenu supstancu. Na tom takmičenju stigao je do polufinala, tako mu je oduzeto 400 bodova i 300.000 evra.