Autor: S. M.

21.08.2024.

07:00

Foto: Foto: Starsportphoto, Profimedia

Sport

Troicki oštro o dopingu Sinera: Neki su žrtveni jarci, a neki povlašćeni!

Teniski svet drma veliki skandal. Prvi reket sveta bio je pozitivan u martu na nedozvoljenu susptancu i to dva puta tokom mastersa u Indijan Velsu i nije suspendovan.

Sramna odluka je još sramnija ako se uzme u obzir šta se dogodilo nekada 12. teniseru sveta, sada selektoru Dejvis kup reprezentacije Srbije Viktoru Troickom.

Godine 2013. suspendovan je na 18 meseci jer mu je doktora dozvolila da ne da krv na doping testu (urin jeste), pošto mu nije bilo dobro. Troicki se sada oglasio za Informer i imao je šta da poruči povodom "slučaja Siner".

- Sramotna odluka i ponovo primer kako mnogi imaju povlastice dok drugi slabije plasirani igrači i igrači koji ne dolaze iz razvijenih zemalja služe kao žrtveni jarci - kaže Troicki za Informer.

Sineru je pronađena mala doza klostebola i tvrdio je da je njegov fizioterapeut Đakomo Naldi koristio sprej za posekotinu na svom prstu sa pomenutom supstancom, pa ga onda masirao bez rukavica.

Sarađivao je sve vreme sa antidoping agencijom i pošteđen je kazne. Oduzeto mu je samo 400 bodova koje je zaradio u Indijan Velsu kao i 300.000 evra i to je sve!

Troicki je daleko gore prošao. Suspendovan je na 18 meseci, kazna je smanjena, a potrošio je mnogo novca na advokate, kao i vremena, sve zbog doktorke koja mu je napravila problem.

- Izgubio sam meč u Monte Karlu, jutarnji meč. Vratio sam se kasno iz Amerike i nisam se najbolje adaptirao na vreme. Izabran sam za doping kontrolu posle meča. Prvo sam radio urin, a potom je trebalo i krv da dam. Osećao sam se loše, a imam problem sa vađenjem krvi i bude mi još gore. Doktorka koja je bila glavna i odgovorna rekla mi je da je to skroz okej i da ne moram da brinem - otkrio je Troicki u podkastu "Wish & Go".