21.08.2024.

20:10

Foto: profimedia

Sport

Mekinro reagovao zbog Sinera! Šokantno, Halep je rekla isto i dobila suspenziju

Nekadašnji američki teniser, inače poznat kao osoba bez dlake na jeziku, šokiran je vešću da je prvi igrač sveta pao na dopingu. Siner je u martu ove godine dva puta pozitivno testiran, a uprkos svemu prošao je bez kazne, jer mu je navodno nedozvoljenu supstancu preneo njegov fizioterapeut tokom masiranja kremom. 

Mekinro kaže da je neverovatno da se skoro šest meseci ćutalo i zataškavalo oko ovog slučaja.

- Razumem da se u tenisu igrači testiraju više nego u bilo kom sportu. Ova vest je upravo izašla. Svakako je iznenađujuće i šokantno u ovom trenutku. Posebno što se to dogodilo u martu, prošlo je šest meseci i ovo je prvi put da je neko čuo za to - rekao je Mekinro.

Amerikanac je ovaj slučaj uporedio i sa primerom rumunske teniserke Simone Halep. Nekadašnja prva igračica sveta je u oktobru 2022. godine suspendovana na četiri godine, zbog kršenja doping pravila. Ona je u međuvremenu posle brojnih žalbi uspela da smanji kaznu na devet meseci. 

- Ne znam kako prave razliku između jedne osobe koja kaže da je svesna toga i nekog drugog ko kaže istu stvar i onda bude suspendovan. Mislim da je Halep to rekla i da je suspendovana na 18 meseci, a Siner je rekao da je on nesvesno uzeo ovo i onda nije suspendovan. Tako da je jasno sa stanovišta igrača da želite da aršini budu isti za sve. Ovaj momak je trenutno broj jedan. Ovo je iznenađujuća vest za sve nas - dodao je Mekinro.