22.08.2024.

15:35

Foto: EPA

Sport

Anonimus stao uz Sinera: Svi mu zavide, Janik ima moju podršku!

Momak kojem je najbolji plasman u karijeri 355. mesto na ATP listi nije odigrao zvaničan meč od 2022. godine, ali ga to nije sprečilo da se umeša u "slučaj Siner" i iznese odbranu u korist prvog reketa sveta.

Bortoloti ističe da su kolege teniseri koji su digli glas zbog izostanka suspenzije za dopingovanog Italijana, nedovoljno upućeni u biologiju kako bi komentarisali.

Informer

Bortoleti

Klostebol jeste deo porodice steroida, ali nije pravi steroid. Kirjos, Šapovalov i ostali ne znaju o čemu govore. Videli su naslov i odmah su pustili jezik, valjda su zavidni. Janik ima svu moju podršku. Nadam se da je najgore iza njega. Glupo je, govorimo o masti za rane koja ne utiče na igru, pronašli su minimalnu količinu. Dok su trajale optužbe, razgovarao sam sa svojim prijateljem biologom, koji mi je napisao "Ako se dopinguješ klostebolom, pravi si imbecil" - rekao je Italijan za  portal "Ubitenis".

Zanimljivo je da je upravo Bortoloti u prošlosti bio sankcionisan zbog upotrebe zabranjenih supstanci, a jednom prilikom je kažnjen baš zbog određene količine Klostebola.

Iako se nije desilo samo jednom, teniser se pravdao da je do "infekcije" došlo slučajno.

- Kao u Sinerovom slučaju, nisu ustanovljeni krivica ni nemar. Prvo se mora slučaj procentii, ne može se tek tako reći 'bio je pozitivan' i to je to, a ne znaš ni kojom supstancom. Igrač onda ima mogućnost da ponudi kontradokaze, postoji proces - objašnjavao je dobro upućeni Italijan.