22.08.2024.

18:17

Foto: EPA-EFE/JUSTIN LANE

Sport

Novak Đoković saznao put do titule u Njujorku! Objavljen žreb za Ju-Es open! (FOTO)

Branilac trofeja i najveći teniser svih vremena saznao je svoj put ka potencijalnom 25. grend slem trofeju na žrebu održanom ovog četvrtka.

Đoković, postavljen za drugog nosioca, već sada zna da pre finala neće moći da se sastane sa prvim nosiocem, Janikom Sinerom. Međutim, put do tog potencijalnog okršaja nije nimalo jednostavan – obojica moraju da savladaju po šest protivnika pre nego što se nađu na suprotnim stranama u borbi za titulu.

Novak će svoj pohod na titulu započeti protiv kvalifikanta u prvom kolu. U drugom kolu čeka ga duel sa boljim iz meča između Lasla Đerea i Jana Lenarda Štrufa.

Prvi ozbiljan test mogao bi da bude Aleksej Popirin, koji bi mogao da mu bude rival u trećem kolu. U osmini finala, Đokovića bi mogli čekati Amerikanci Ben Šelton ili Frensis Tijafo, dok je potencijalni susret sa Dominikom Timom, osvajačem Ju-Es Opena iz 2020. godine, takođe na vidiku.

U četvrtfinalu, Nole bi mogao da ukrsti rekete sa Andrejom Rubljovim ili Grigorom Dimitrovim, dok bi se u polufinalu mogao suočiti sa Aleksanderom Zverevim. U tom delu žreba, svoju šansu vrebaju i Kasper Rud, Holger Rune, te Tejlor Fric.

Podsetimo, Đoković će u Njujorku pokušati da se domogne svoje 25. grend slem titule, čime bi dodatno učvrstio rekord koji je već u njegovom vlasništvu. Naredne dve i po nedelje u Njujorku obećavaju teniski spektakl, a svi pogledi biće uprti u Đokovića i njegovu misiju osvajanja još jednog grend slema.