23.08.2024.

14:30

Foto: EPAIMAGES

Sport

Lekari je mole da završi karijeru, ona odbija! Drama poznate teniserke

Nekada druga teniserka planete sa različitim povredama muči se više od godinu dana. Uglavnom preskače turnire, a na onima na kojima se pojavi ne igra ozbiljnu ulogu.

Prvo je imala problema sa primicačem, a potom i sa leđima, zbog čega je početkom godine bila izvan prvih 100 na VTA listi. Povreda leđa je toliko ozbiljna da joj ugrožava dalju karijeru, a kako prenose strani mediji, ako nastavi da opterećuje taj deo kičme, posledice bi mogla da oseća u starosti. Zbog toga je često na injekcijama za ublažavanje bolova, ali uprkos tome, ne želi da odustane.

U poslednje vreme imala je nekoliko dobrih partija, stigla je do polufinala Sinsinatija, pa je trenutno na 27. mestu VTA liste.

Svojevremeno jedna od najboljih igračica sveta sada je u intervjuu za španske medije otkrila da od doktora konstantno dobija savete da se povuče i okonča karijeru. Međutim, ona zasad odbija sve te predloge.

- Doktori mi traže da više ne igram tenis, jer sam više od godinu dana bila van terena. Ako ne mogu da igram na visokom nivou, neću se ni baviti tenisom. Rekli su mi da je jedino rešenje da prestanem, ali sam te ideje o prestanku dosad odbila - rekla je Badosa za "Kadena Ser".

Lepa Paula ove godine više je u centru pažnje bila zbog ljubavne veze sa Stefanosom Cicipasom, nego zbog učinka na terenu.

Badosa je dosad u karijeri osvojila četiri titule, a na grend slemovima nije beležila naročito zapažene rezultate. Samo je na Rolan Garosu pre tri godine stigla do četvrtfinala, dok je na ostalim najvećim turnirima stizala najdalje do četvrte runde.

Tagovi:
sport tenis Paula Badosa Ju-Es open