24.08.2024.

09:34

Foto: Reuters

Sport

Sinera prvo mesto spasilo od suspenzije? Legendarni as digao buru

Siner je na kraju nekako izbegao suspenziju, iako je utvrđeno da je dvaput tokom marta bio pozitivan na doping. Sve to izazvalo je oprečne reakcije širom sveta, neki su stali uz italijanskog tenisera, dok je mnogo i onih koji su ostali zapanjeni kako nadležni nisu reagovali i suspendovali jednog od najboljih igrača današnjice.

Svoje mišljenje izneo je i Mats Vilander, analitičar i komentator "Eurosporta", koji smatra da je Sinera teže kazne spasilo to što je prvi teniser na svetu. Što samo potvrđuje tezu da su u ovom slučaju vladali dvostruki aršini.

Informer

- Da li cela situacija ima veze sa tim što je on broj jedan? Moguće je. Ipak, ako je tako nešto moguće, to stvari čini još gorim. Sve mi je tu vrlo nejasno. Kako je moguće da postoji situacija da se za jednog igrača sve objavi, a da za nekog drugog sve ostane tajna? A rezultat možda i nije 100 odsto tačan - kaže Vilander, mada utisak je da je ostao nedorečen.

Informer

Međutim, prema njegovim rečima, za tenis je dobro što će Siner igrati na Ju-Es openu.

- Srećni smo što Janik i dalje igra na ATP turu. On je sjajan momak i dobar za ovaj sport. Rivalitet između njega i Karlosa Alkaraza je već epski. Sto odsto sam ubeđen da je sve ovo oko dopinga bio samo nesrećan slučaj od strane Janika i njegovog tima - kaže Vilander.