24.08.2024.

10:55

Foto: profimedia

Sport

Siner hitno reagovao i doveo dugogodišnjeg Novakovog trenera!

Prvi teniser na ATP listi juče je potvrdio da se rastao sa dvojicom trenera, koje je, po svemu sudeći, označio kao glavne krivce za doping skandal u koji je upao. U pitanju su fizioterapeut Đakomo Naldi i trener za fizičku spremu Umberto Ferara.

Jedno od objašnjenja bilo je da je Naldi, navodno, posekao prst na skalpel, posle čega mu je Ferara dao sprej koji sadrži zabranjenu supstancu klostebol. Potom je fizioterapeut bez rukavica masirao Sinera, što je objašnjenje kako je ušla zabranjena supstanca u njegov organizam.

Siner je bio suspendovan na šest dana, a onda oslobođen svih optužbi. Iako su i Naldi i Ferara svedočili u Janikovu korist, on je odlučio da im uruči otkaz i da dovede čoveka koji je čak šest godina sarađivao sa Novakom Đokovićem.

Informer

U pitanju je Marko Paniki, poznati kondicioni trener, koji je donedavno bio član stručnog štaba Novaka Đokovića. Kako prenosi "Eurosport", poznati italijanski stručnjak, koji je sarađivao sa mnogim poznatim sportistima, postaće novi čovek od poverenja Janika Sinera.

"Prema glasinama koje kruže, sledeći novi član Sinerovog tima trebalo bi da postane Marko Paniki, donedavno čovek od poverenja Novaka Đokovića. Bio je sedam godina uz Noleta, a ne sarađuju od početka maja, kada je Srbin napravio čistku u stručnom štabu. Paniki poseduje ogromno iskustvo u svetu tenisa i trebalo bi da postane novo pojačanje Sinerovog štaba. Odluka će biti zvanična u narednih nekoliko dana", navodi "Eurosport".

Paniki je u Novakov tim stigao još 2018. godine i to na preporuku tadašnjeg trenera Marijana Vajde. Potom je sarađivao sa Noletom i dok mu je trener bio Goran Ivanišević, u doba najveće dominacije srpskog tenisera.

Njihova saradnja okončana je u maju ove godine, kada je najbolji igrač svih vremena odlučio da promeni kompletan tim. Paniki je u mladosti bio šampion Italije u skoku udalj, a stekao je ima sarađujući sa teniskim federacijama Italije, Kine, Izraela i Nemačke. Bio je i trener poznatim teniserkama i teniserima (Frančeska Skjavone, Li Na, Svetlana Kuznjecova, Danijela Hantuhova, Fabio Fonjini, Leonard Majer...).