24.08.2024.

19:14

Foto: Reuters

Sport

Šta se ovo dešava u Njujorku? Posle Đokovića i Alkaraz morao da napusti trening! (FOTO/VIDEO)

Alkaraz je, na treningu sa argentinskim teniserom Fransiskom Serundolom, nezgodno izvrnuo zglob pokušavajući da vrati loptu, što ga je primoralo da odmah prekine trening.

Nakon kratkog razgovora sa svojim timom, doneta je odluka da se trening završi, a Alkaraz je napustio teren i otišao u svlačionicu. Iako je španski teniser uspeo da napusti teren bez pomoći, povrede zgloba često mogu postati ozbiljnije nakon određenog vremena, uzrokujući bol i oticanje.

Navijači širom sveta s nestrpljenjem očekuju informacije o težini povrede, nadajući se da neće biti ništa ozbiljno i da će Alkaraz biti spreman za svoj prvi meč na turniru.

Ju-Es open za njega počinje u sredu, 28. avgusta, kada će se suočiti sa Australijancem Lijem Tuom. Iako se očekuje da ovaj meč ne bi trebalo da predstavlja veći izazov za Španca, stanje njegovog zgloba moglo bi biti presudno.

Alkaraz je već osvajao titulu na Ju-Es openu, i to 2022. godine, kada je u finalu savladao Kaspera Ruda. S obzirom na njegovu sjajnu formu i ambiciju da ponovo trijumfuje u Njujorku, svaki detalj u vezi s ovom povredom će biti pažljivo praćen.

Hoće li mladi španski as biti spreman za borbu na najvišem nivou? Sledeći dani će doneti odgovore.