25.08.2024.

07:37

Foto: tanjug/ap

Sport

Alkaraz još nije preboleo poraz od Novaka na OI! Teško je...

Nole je u Parizu došao do zlatne medalje pobedom u spektakularom finalu, a po svemu sudeći, mladi Španac još uvek nije preboleo poraz od legendarnog Srbina.

Kako ističe, to je bilo jedno od najvažnijih finala u njegovom životu i nada se da će u budućnosti ponovo biti u prilici da osvoji zlatnu medalju.

- Bilo je to jedno od najbitnijih finala u mom životu. Olimpijske igre se igraju na svake četiri godine i ne znam da li ću ponovo imati šansu da osvojim zlato. Boriću se na sledećim Igrama, to sigurno - poručuje Španac.

On ne skriva da mu je poraz pao vrlo teško.

- Bio je to težak momenat za mene. Izgubiti zlato u tesnom meču, gde sam imao neke svoje šanse... Naspram sebe imao sam odličnog igrača koji se borio koliko i ja i zaslužio je pobedu. U danima nakon toga sam shvatio da sam osvojio srebro i to je nešto čime bi trebalo da se ponosim - dodaje Karlos.

Informer

Kako kaže, iz tog duela pokušaće da izvuče pouke.

- Pokušavam da nastavim dalje, da naučim iz tog meča. U narednim duelima i bitnim sudarima ću se postaviti drugačije, bolje nego na OI. Shvatio sam da je to bio bitan momenat u mom životu - naglašava Alkaraz.