25.08.2024.

11:04

Foto: profimedia

Sport

Novak ima novi cilj pred sobom! Đoković hoće da sruši rekord star 16 godina!

Poslednji teniser kojem je to pošlo za rukom bio je Rodžer Federer, koji je 2008. godine osvojio svoj peti uzastopni trofej u Njujorku, pobedivši Endija Marija u finalu.

Na konferenciji za medije pred početak turnira, Đoković je dobio pitanje o izazovu da prekine "njujorško prokletstvo", koje traje od Federerove dominacije i neočekivanog trijumfa Huana Martina del Potra 2009. godine.

- Pa, da osvojim titulu, ja mislim.Nisam znao da toliko dugo to traje. Nadam se da će se promeniti ove godine! Meni je cilj da uvek doguram daleko i  borim se za trofej. Ništa nije drugačije ni ove godine.

Informer

Novak Đoković

Uprkos tome što je nakon Olimpijskih igara bilo komentara da je Đoković "kompletirao tenis" i da više nema šta da osvaja, srpski šampion ostaje motivisan i posvećen.

- I dalje sam motivisan. I dalje imam taj takmičarski duh. Hoću da pišem još istorije i uživam na Turu. I dalje želim da inspirišem ljude da gledaju i igraju tenis. To su neki od razloga što još igram. Grend slemovi su najviši stadijumi našeg sporta. To su najvažniji turniri u našoj istoriji, tako da ako vas ne inspiriše da najbolji tenis igrate na grend slemovima, teško da će se to desiti negde drugde.