25.08.2024.

11:45

Foto: Reuters

Sport

Javio se krivac za Sinerov doping skandal! Evo šta je poručio nakon problema koji je izazvao! (FOTO)

Međutim, nakon iscrpne istrage, Siner je oslobođen svih optužbi, jer su njegovi treneri priznali da je došlo do nenamernog unošenja ove supstance u njegov organizam.

Prema zvaničnim izveštajima, Siner je bio izložen klostebolu zbog nesrećnog slučaja u kojem je njegov trener, Đakomo Naldi, koristio kremu koja sadrži ovu supstancu za lečenje posekotine.

Ova krema je na kraju dospela na kožu mladog italijanskog tenisera, što je izazvalo lažno pozitivan rezultat na doping testovima.

Kako se situacija eskalirala, Naldi se oglasio saopštenjem na društvenim mrežama:

"Jedina je istina da postoje dve staze pravde: ona prava koju određuju sudovi i ona (nažalost efikasnija) koju određuju mediji. Ova druga je previše često površna i retko zasnovana na konkretnim činjenicama, koje su u ovom slučaju, usput, javne. Kao posmatrač, uvek sam se pitao koji je cilj spektakularizovanja pravnih slučajeva, ako ne da se sudi, stvara ili uništava ljude i njihovu reputaciju. Danas, kao neko ko je u središtu svega ovoga, imam potvrdu toga. Pre godinu i po dana pridružio sam se fantastičnoj radnoj grupi, sastavljenoj od sjajnih ljudi, velikih profesionalaca i saputnika. Sa njima sam doživeo trenutke radosti i bola, delio emocije, okusio pobede i poraze. Sa ljudima iz ove grupe, stvorio sam snažnu vezu, ali pre svega sam mogao da postignem istorijske ciljeve, koji su nas uveli u istoriju italijanskog tenisa. Ponosan sam što sam bio deo ovog velikog tima, svestan da sam dao maksimum, da sam bio profesionalan 100%, ali i da sam dao više, jer kada uložite srce, sigurno je da ćete dati više. Teško je pomisliti da više nisam deo toga, teško je biti van kutije s vama i navijati za Jannika, ali ću morati brzo da se naviknem", napisao je Naldi.