25.08.2024.

19:31

Foto: EPAIMAGES

Sport

Alkaraz mi je omiljen, ali Novak... Legendarni Mekinro o Ju-Es openu i favoritima! O Đokoviću i ovo!

Nekadašnji svetski broj 1 je pričao o favoritima i istakao da su svakako najveći Janik Siner, Novak Đoković i Karlos Alkaraz. 

Inače, Đoković je u Njujork stigao posle osvajanju zlata na Olimpijskim igrama u Parizu.

- Mislim da je Novak bio potcenjen. Bilo mu je teško da ga stalno porede sa Rafom Nadalom i Rodžerom Federerom. Uradio je sjajan posao i stavio se ispred njih u mnogo stvari. To je zaista izuzetno. U deset ili 20 godina, ljudi će ga voleti još više. Kada bude prestao da igra, svi će shvatiti šta je uradio za ovaj sport - kaže Mekinro.

Mekinro je komentarisao igru Alkaraza, i rekao da ume da poklekne pred pritiskom.

- Alkaraz mi je omiljen igrač sada za gledanje. Ima sve, a ja volim ljude koji sve mogu da urade. Skoro je nemoguće da neko poput njega uvek bude tako pozitivan, uvek nasmejan. Teško je poverovati da ne ume da bude frustriran, posebno u tako mentalno jakom sportu kao što je tenis. Mislim da mu je ipak trebao duži odmor. Možda je u Sinsinatiju osećao neki protisak jer Novak nije igrao, a njemu je 37. Možda bi za njega takođe bilo bolje da nije igrao. Uz sve što se desilo, emotivno, biće veliki zahtev za njega da osvoji ovaj turnir. Koliko mu je ostalo goriva? To može da otvori vrata za nekog drugog van ove trojke, vrata su svakako uvek otvorena za iznenađenje - dodao je Mekinro.

Sedmostruki osvajač grend slemova pominje i imena:

- Nekoliko je igrača koji imaju potencijal da iznenade. Zverev je sigurno u kombinaciji, ali da li je u stanju da to i ostvari, to ostaje da se vidi. Medvedev je izgubio poslednja dva meča na betonu. Ko je to mogao da pomisli? Rubljov nije još prošao četvrtfinale, možda će i on imati šansu. Što se tiče Amerikanaca, sve su bliži, uz malo sreće možda bi neko od njih mogao da preskoči tu prepreku - zaključio je Mekinro.