27.08.2024.

01:22

Foto: profimedia

Sport

Kecmanović prošao posle drame! Spasao dve meč lopte, pa mu Japanac predao

Kecmanović je do trijumfa stigao posle velike borbe i predaje protivnika pri rezultatu 7:6, 2:6, 5:7, 7:5, 1:o. Japanac posle sata i 37 minuta igre u Njujorku nije mogao da nastavi meč zbog grčeva, pa je pružio ruku Srbinu.

Naš teniser tako je otišao korak dalje u odnosu na prošlu godinu, kada je eliminisan već na prvom koraku u Velikoj jabuci.

Informer

 

Neverovatan meč, pun preokreta i drame režirali su Srbin i Japanac. Bio je Kecmanović u jednom trenutku i na konopcima, jer je protivnik u četvrtom setu imao dve meč lopte, ali je naš as uspeo da spase obe i odvede meč u odlučujući pet. Protivnik na kraju nije mogao da nastavi dalje, početkom petog seta je legao na teren, previjao se od bolova zbog grčeva, pa je predao meč. Na kraju, viđene su i potresne scene jer Japanac teren napustio u kolicima. 

Od starta se vodila velika borba na terenu broj 8, posle sigurnih servis gemova prvi u napad i to uspešno krenuo je Kecmanović i stigao do brejka u petom gemu. Ipak, već u narednom dozvolio je da 53. igrač na ATP listi odgovori na isti način. Sve do završnice prvog seta bilo je mirno, a onda su teniseri ponovo razmenili po brejk, pa se otišlo u taj-brejk. U tom delu se bolje snašao 54. reket sveta i rutinski dobio sa 7:2.

Očekivalo se da će osvajanje prvog seta dati vetar u leđa Kecmanović da u nastavku lakše slomi rivala, ali je usledio preokret. Srbin je previše grešio, nije ga služio ni servis, što je Nišioka iskoristio i sa dva brejka ekspresno osvojio drugi set sa 6:2. U trećem setu viđena je revija brejkova, čak pet puta teniseri su gubili svoje servis, za nijansu je bio bolji Japanac i osvojio i taj deo igre sa 7:5.

Informer

 

Velika borba i drama viđena je u četvrtom setu. Nije dobro počelo po Kecmanovića, pošto je već na startu pretrpeo brejk. Protivnik je sigurno održavao prednost sve do šestog gema, kada je naš as uspeo konačno da oduzme servis Japancu. Ipak, radost nije dugo trajala, pošto je Srbin već u narednom ponovo kiksnuo. Bio je Beograđanin pred eliminacijom, jer je Nišioka u desetom gemu servirao za pobedu, imao je dve meč lopte, ali je Miša uspeo sve da spasi i vrati se u život. A onda je Japanac u 12. gemu uništio sam sebe jer je odservirao duplu grešku za brejk Kecmanovića i odveo meč u peti set.

Nekoliko minuta mu se ukazivala pomoć na terenu, čak je Kecmanović prišao i doneo mu vodu i seo pored njega, ali Nišioka nije mogao da se pomeri. Japanac je bio veoma iscrpljen, meč se igrao po veoma teškom vremenu, a pritom je trajao i preko ti i po sata. Na kraju, 53. igrač sveta je u kolicima iznet sa terena, jer nije mogao da se kreće.

Kecmanović će tako u drugom kolu Ju-Es opena igrati protiv Italijana Lorenca Muzetija, koji je pobedio Amerikanca Rejlija Opelku sa 3:1 u setovima.