27.08.2024.

07:25

Foto: Tanjug/AP

Sport

Đoković saopštio loše vesti! Nole neće igrati u Beogradu!

Iako je meč protekao bez većih poteškoća, Đoković je pokazao sigurnost i koncentraciju koja se od njega očekuje na putu ka još jednom Grend slem trofeju.

Nakon ubedljive pobede, Novak je bio izuzetno raspoložen i srdačan prilikom razgovora s novinarima. Posebno je pažnju privuklo pitanje o predstojećem ATP turniru u Beogradu, koji se nedavno vratio u teniski kalendar.

Informer

Novak Đoković na Ju-Es openu

Đoković je s ponosom govorio o projektu koji je inicirao njegov brat Đorđe, ističući značaj vraćanja profesionalnog tenisa u srpsku prestonicu.

Drago mi je što smo vratili turnir u Beograd. To je Đoletov projekat, on je u potpunosti uradio to sa svojim timom, od početka do kraja. Rade dobar posao, to su pokazali u Srbiji i Banjaluci. Ove godine se tako pružila prilika da se uzela licenca na dve godine, ta licenca ne pripada nama, nego pripada turniru u Sankt Peterburgu. Zbog situacije u Rusiji, bio je u Izraelu, pa je putovao za Španiju. Beograd se pokazao kao grad koji ima tenisku kulturu, imali smo odlične turnire. Ove godine neću igrati na tom turniru, ali želim sav uspeh organziatorima i nadam se da će svi ostali srpski teniseri igrati. Nadamo se da će biti neko zvučnije ime, nezgodno je jer je pred Masters u Torinu. Dosta tenisera završava nakon Bersija završava sezonu. Biće u Areni i želim puno uspeha - rekao je Novak Đoković.