27.08.2024.

08:07

Foto: Starsportphoto

Sport

Nole pobedu na Ju-Es openu posvetio braći: Video sam taj podatak i čuo sam se sa Markom pred meč!

Na konferenciji za medije, Đoković je bio u izuzetno raspoloženom duhu, a odmah je izazvao osmehe svojim komentarima o sledećem protivniku, sunarodniku Laslu Đereu, koji ga očekuje u drugom kolu.

- Ne mislim da mi pomaže starenje! Kada igram kasno, vidim da mi je lestvica malo niže. Mislio sam da ću da izađem ranije, video sam da Stivens ima set i dva brejka prednosti, ali se produžilo na još dva sata. Volim noćni termin, ali da se počne u neko normalno vreme. Postoji nešto posebno u ovim kasnim terminima, ne znam za vas, ali ima nešto posebno - rekao je Novak.

Šampion je zadovoljan svojim nastupom, iako priznaje da je bilo izazova.

- Mislim da sam solidno startovao, malo sam se mučio na servisu, ali sam igrao pozadi jako dobro. Uvek je teško na početku, pogotovo što niste igrali nekoliko meseci na ovoj podlozi. Očekivao sam da će biti izazova, ali se nadam da mogu da igram svakog dana bolje. Imate dan odmora da usavršavate igru, to mi treba, na udarcima ću raditi. Nemam problema i nisam imao problema kroz Olimpijske igre, nadam se da će tako biti i nadalje.

Na konferenciji, Novak je odao priznanje i svom velikom rivalu, Dominiku Timu, koji je nedavno najavio povlačenje iz tenisa.

- Želim da mu čestitam na sjajnoj karijeri, znam da će igrati i u Beču gde će se penzionisati. Ovde je osvojio titulu, jedan od najboljih momaka na turu, zaista je poštovan od svih... Radio je mnogo, sve što radi je bilo sjajno, zaista je nesrećno da igrač koji je bio u Top 5 igrača prolazi kroz takve povrede. Nikada više nije bio isti igrač, ali kada povuče liniju, može da bude ponosan i biće upamćen.

Posebno emotivan trenutak došao je kada je Novak govorio o tome kako je Albot ranije pobedio oba njegova brata.

- Bilo je i za Marka i Đoleta! Video sam taj podatak i čuo sam se sa Markom i potvrdio je to. Našalili smo se da je ulog veći, da osvetim braću - odgovorio je Novak.

Đoković je takođe otkrio kako je protekla priprema za ovaj turnir, naglašavajući koliko mu je važno da se dobro pripremi, i fizički i emotivno, za izazove na Grend slemovima.

- Poslednji Grend slem u godini i nekako igrači pristupaju ovom Grend slemu polovično u smislu fizičke spreme. S druge strane, svi izvlače poslednji atom snage da odigraju najbolje što mogu. Jako je bilo malo vremena između finala Olimpijskih igara i Montreala, dosta igrača je direktno otišlo na drugu podlogu u dva dana. Za mene je druga situacija, imao sam vremena da odmorim jer nisam igrao. Drugačiji su meni prioriteti, nisam ni planirao da igram pred US Open, osim možda Sinsinatija. Kada osvojiš zlato, to mi je prvo iskustvo u karijeri i životu, da imam zlato, mnogo se energije utrošilo u to, ali ti daje snage i rasterećenje u putovanju, svi oni porazi, od Del Potra, Karenja Buste i Zvereva. Ti porazi su mi jako teško pali, opravljao sam se emotivno. Ne mogu da kažem da sam najsvežiji, dosta se borim na terenu da imam poletnost i svežinu. Ipak, Grend slem je i motivacije uvek ima, pogotovo u ovom stadionu karijere. Pored Olimpijskih igara, Grend slemovi su najbitnije, to je u suštini jedino što me i interesuje.

Na kraju konferencije, Đoković je potvrdio da neće igrati na ATP turniru u Beogradu ove godine, ali je izrazio zadovoljstvo zbog povratka turnira u srpsku prestonicu.

- Drago mi je što smo vratili turnir u Beograd. To je Đoletov projekat, on je u potpunosti uradio to sa svojim timom, od početka do kraja. Rade dobar posao, to su pokazali u Srbiji i Banjaluci. Ove godine se tako pružila prilika da se uzela licenca na dve godine, ta licenca ne pripada nama, nego pripada turniru u Sankt Peterburgu. Zbog situacije u Rusiji, bio je u Izraelu, pa je putovao za Španiju. Beograd se pokazao kao grad koji ima tenisku kulturu, imali smo odlične turnire. Ove godine neću igrati na tom turniru, ali želim sav uspeh organziatorima i nadam se da će svi ostali srpski teniseri igrati. Nadamo se da će biti neko zvučnije ime, nezgodno je jer je pred Masters u Torinu. Dosta tenisera završava nakon Bersija završava sezonu. Biće u Areni i želim puno uspeha.