28.08.2024.

05:22

Foto: epaimages

Sport

Šteta! Povreda zaustavila Međedovića, posle tri sata borbe završio takmičenje u Njujorku

Vodio je Međedović u dva navrata, 1:0 i 2:1, ali je Mađar svaki put uspeo da pronađe rešenje, poništi prednost našeg tenisera, vrati se u meč i posle skoro tri i po sata igre se plasira u drugo kolo grend slema u Njujorku. Moramo da pomenemo i da je Hamada mučila povreda, koja je poprilično kumovala porazu.

Međedović, koji se preko kvalifikacija domogao glavnog žreba, je fenomenalno ušao u meč, pa je prvi set rešio u svoju korist sa ubedljivih 6:2. Nažalost, nije uspeo da zadrži taj nivo igre, pa je već u narednom njegov rival uzvratio udarac. Mađar je poveo sa 3:1, naš as je nizao greške, pa je Marožan vratio meč na početak.

Tokom trećeg seta je Hamad prvi napravio brejk, pa poveo sa 3:1. Imao je i problem sa povredom, tražio je medicinski tajm-aut, ali je uspeo da sačuva vođstvo i na kraju dobije set za prednost od 2:1 u meču. 

Problem je bila desna butina, mučila je noga našeg tenisera i u četvrtom setu, što je uticalo na igru, a Mađar je to znao da iskoristi. Napravio je dva brejka i četvrti set dobio posle pola sata igre sa 6:1. Hamad je imao šansu da se vrati, u petom setu je u čestom gemu imao šansu za brejk, koju nažalost nije iskoristio, potom je u devetom ostao bez svog servisa, a rival je realizovao drugu meč loptu za pobedu i plasman u drugo kolo Ju-Es opena.