28.08.2024.

06:05

Foto: epaimages

Sport

Alkaraza šokirao 186. teniser na svetu! Ovo Španac nije očekivao (VIDEO)

Alkaraza je na startu meča šokirao Australijanac, trenutno 186. na svetu. Deluje da ja Španac malo potcenio rivala posebno nakon što je lako dobio prvi set sa 6:2.

Svi su mislili da će ekspresno da okonča meč, ali mu je Australijanac kineskog porekla uspeo da uzme jedan set. Karlitos je u drugom setu napravio brejk i poveo sa 4:3, ali je već u narednom gemu ostao bez servisa, a potom još jednog, pa je Li dobio taj deo igre sa 6:4 na iznenađenje svih na tribinama.

To je bilo sve od Australijanca. Jeste iznenadio Alkaraza, uzeo mu je jedan set na grend slemu, ali mu Španac nije dozvolio više od toga, brzo mu je ubio svaku nadu da može do senzacije. Odmah je ubacio u šestu brzinu Karlitos, bez problema dobio dva naredna seta i obezbedio drugo kolo Ju-Es opena. 

Informer


U drugom kolu Ju-Es opena Karlos Alkaraz igraće sa Holanđaninom Botikom van de Zandšulpom.

- Srećan sam jer sam prošao dalje. Lepo sam se osećao na terenu, udarao sam lopticu dobro i dobro sam se kretao. Nekoliko stvari moram da unapredim, ali moram i da odam priznanje protivniku jer je igrao zaista dobar tenis i malo me iznenadio u drugom setu.  Posle prvog seta napravio sam dve, a posle drugog 18 neiznuđenih grešaka. To je bila velika razlika, a i on je počeo da igra bolje, bolje servira, bio je agresivniji - kazao je Španac posle pobede.