28.08.2024.

08:33

Foto: tanjug/ap

Sport

Novak mi nije prijatelj! Alkaraz nikad iskrenije progovorio o Đokoviću

Srpski teniser zna često da kaže da nikada nije bio prijatelj sa Rafaelom Nadalom i Rodžerom Federerom, jer su mu oni tokom karijere bili najveći rivali. Jasno je svima da Španac i Srbin sad imaju sjajan odnos, često jedan drugome dele komplimente, a Karlitos nikada ne krije koliko poštuje najboljeg tenisera ikada.

Jasno je da imamo veliko rivalstvo. Svaki put kad izađemo na teren to bude jako visok nivo tenisa. Svaki put kada smo igrali to je bio dobar i napet meč. Imamo lepo prijateljstvo van terena. Često pričamo u svlačionici, svaki put kad se vidimo, pričam i sa njegovim timom... - kazao je Alkaraz.

Međutim, kada kroče na teren, nema prijateljstva. 

- Kada izađemo na teren, onda prijateljstva nema. Na celom "turu". Van terena imam dobar odnos sa mnogim teniserima. Jedan od njih je Novak - objasnio je Španac. 

Informer

U prvom kolu Ju Es opena  neplanirano je protiv Lu Tua odigrao pet setova (6:2, 4:6, 6:3, 6:1). 

Srećan sam jer sam prošao dalje. Lepo sam se osećao na terenu, udarao sam lopticu dobro i dobro sam se kretao. Nekoliko stvari moram da unapredim, ali moram i da odam priznanje protivniku jer je igrao zaista dobar tenis i malo me iznenadio u drugom setu.  Posle prvog seta napravio sam dve, a posle drugog 18 neiznuđenih grešaka. To je bila velika razlika, a i on je počeo da igra bolje, bolje servira, bio je agresivniji - kazao je Španac posle pobede.