28.08.2024.

12:12

Foto: Reuters

Sport

Rus ispisao istoriju u Njujorku! Odigran najduži meč ikada na Ju-Es openu! (VIDEO)

Evans je na kraju izašao kao pobednik, savladavši ruskog tenisera u epskom duelu rezultatom 6:7(6:8), 7:6(7:2), 7:6(7:4), 4:6, 6:4.

Ovaj spektakularni meč oborio je rekord star 32 godine, koji su do sada držali Stefan Edberg i Majkl Čeng. Njihov duel iz 1992. godine trajao je pet sati i 26 minuta, ali sada su Evans i Hačanov uspeli da nadmaše taj podvig u jednom od najuzbudljivijih mečeva u istoriji turnira.

Zanimljivo je da je Evans, trenutno 184. na ATP listi, uspeo da zabeleži pobedu nad znatno bolje rangiranim Hačanovom, koji je 22. na svetu. Ovo je bio njihov peti međusobni susret, a Britanac je zadržao neporažen status, iako je Rus imao velike šanse da preokrene situaciju.

Hačanov je u odlučujućem, petom setu, vodio sa 4:0 i imao četiri neiskorišćene brejk lopte u petom gemu, ali Evans je pokazao neverovatnu mentalnu snagu i uspeo da preokrene situaciju u svoju korist.

Ovom pobedom, Evans je osigurao plasman u sledeće kolo, gde će se sastati sa Argentincem Marijanom Navoneom. Ostaje da se vidi da li će ovaj iscrpljujući meč ostaviti trag na Britancu ili će nastaviti u istom ritmu i protiv sledećeg protivnika.

Navijači će dugo pamtiti ovaj epski duel, a Evans će zauvek ostati upamćen kao teniser koji je oborio jedan od najdugovečnijih rekorda Ju-Es opena.