28.08.2024.

23:57

Foto: EPA-EFE/SARAH YENESEL

Sport

Nisam igrač kakav sam bio! Cicipas razočaran zbog katastrofalnih rezultata!

Od njega je bio bolji Australijanac Tanasi Kokinakis, koji ga je savladao u sa 3:1 (7:6, 4:6, 6:3, 7:5).

Nakon meča, Grk nije krio razočaranje zbog ove eliminacije.

- Ja sam ništa u odnosu na igrača kakav sam bio. Pamtim kako sam igrao kada sam bio mlađi, sa kakvim sa andrenalinom izlazio na teren, osećao se kao da moj život zavisi od ishoda meča. Sve to mi se sada čini kao da je izbledelo, da moj nivo više nije tako veliki kao ranije - rekao je on.

Jedno vreme smatran je za jednog od naslednika velike trojke, međutim trenutna situacija nije baš idealna.

Informer

Pamtim da mi je koncentracija bila uvek na najvišem nivou. I to osećam da je u padu. Znam da sve ovo zvuči čudno, ali meni je potrebna glad za uspesima da proizvedem glad koju sam imao. Ja nisam osoba koja oseća da je u redu da se zadovolji uobičajenim stvarima. Zaista želim da vratim sve što sam imao u moj tenis kako bih se osećao na terenu kao nekada. Nije mi uopšte jasno šta se dogodilo u poslednjim mesecima da sam toliko pao. Čak mi se čini da se tako osećam već godinu-dve, ali sam ranije uspevao to bolje da kamufliram - kaže on.

Istakao je da su mu potrebni savet stručnih ljudi.

- Nisam ekspert ali sam razgovarao sa ljudima koji se u to razumeju i kažu da je verovatno u pitanju zasićenost. Osećam to od početka godine i mislim da se to ne može rešiti odmorom. Mislim da moram da igrom to savladam  - zaključio je Grk.

Cicipas se trenutno nalazi na 11. mestu ATP liste, a najbolji plasman mu je treća pozicija.