28.08.2024.

21:53

Foto: EPAimages

Sport

Australijanka prevarila sistem! Na Ju-Es openu igrala povređena, samo zbog novca!

Čelnici Ju-Es opena odlučili su da ove sezone značajno povećaju nagradni fond na turniru. Izazvalo je to pozitivne reakcije među takmičarima budući da su mnogi odlučili da uprkos problemima ipak zaigraju u Njujorku. Jedna od njih je i Australijanka - Darija Savil, koja je put Amerike došla samo zbog jednog razloga - da zaradi novac. 

Australijanka tokom čitave sezone ima problema sa povredama, mesecima nije odigrala meč, ali je se pojavila na Ju-Es openu. Za poraz u prvom kolu zaradila je 89.000 evra i tako rešila svoju egzistenciju za naredni period, a nakon eliminacije ispričala je da je u Njujork stigla povređena i bez takmičarskih ambicija. 

- Ne, nisam došla na Ju-Es open jer je grend slem, to je jedina istina. Gde ću da zaradim novac? Gubim ušteđevinu svake nedelje na treniranje i putovanja. Nigde ne mogu da zaradim toliko novca kao ovde - rekla je Darija Savil. 

Informer

 

Da stvar bude zanimljivija Darija Savil bila je blizu dodatne zarade budući da je u trećem setu imala brejk prednosti protiv Japanke, ali je na kraju ipak poražena. Da je došla do pobede, Australijanka bi inkasirala još 35.000 evra. 

- Imam poteškoća da hodam nakon dugih mečeva zbog toga propuštam mnogo turnira. Nadam se da ću ponovo biti u stanju da igram pravi tenis, lakše je kada se pobeđuje. Ne znam kako se sada osećam... Nije zabranjeno igrati povređen - poručila je Australijanka.