29.08.2024.

06:00

Foto: tanjug/ap

Sport

Auu, Miomire! Katastrofa, Srbin prokockao dve meč lopte i izgubio od Muzetija

Vratio se Miomiri u meč iako je gubio 2:1, imao čak dve meč lopte u petom setu, ali ih nažalost nije iskoristio, pa je eliminisan sa poslednjeg grend slema u sezoni. 

Srpski teniser je odlično otvorio meč, poveo protiv Musetija sa 4:2,  odbranio svoj servis i zatim, uz još jedan brejk, osvojio set sa 6:3.U drugom setu je Srbin poveo sa 2:1. Međutim, Muzeti je  odgovorio oduzimanjem Kecmanovićevog servisa i preokrenuo na 4:2. Kecmanović je uspeo da smanji rezultat na 5:4, ali nije iskoristio priliku da izjednači. Italijan je zadržao prednost i osvojio set rezultatom 6:4.

U nastavku je Italijan prvi napravio brejk za vođstvo 4:3. Kecmanović je odmah uzvratio i izjednačio na 4:4, nakon čega je Muzeti ipak napravio ključni brejk za vođstvo od 5:4, a zatim je osvojio set 6:4.

Informer

Onda je Srbin dodao gas i ubacio u šestu brzinu. Prvi je došao do brejka u četvrtom setu i prednosti od 2:0. Muzeti je odmah uzvratio istom merom, ali je to bilo sve, jer je Miomir vezao dva brejka i ubedljivo dobio set sa 6:2, pa je odluka pala u petom setu. 

Usledila je drama. Muzeti je prvi napravio brejk i poveo 2:0, ali se Kecmanović vratio. Nije bilo brejka do 5:5, kada je naš teniser dobio šansu da stavi tačku na meč. Nažalost, nije iskoristio dve meč lopte, Muzeti je to kaznio, poveo sa 6:5 i potom došao do trijumfa.