29.08.2024.

18:10

Foto: tanjug/ap

Sport

Đere o razlozima predaje: Bol je postajao sve jači, nisam želeo da pogoršam stanje!

Momak iz Sente je odlično započeo duel drugog kola Ju-Es opena protiv Novaka Đokovića, ali nažalost, nije uspeo da izdrži pritisak. Nakon iscrpljujuće borbe, morao je da se povuče na početku trećeg seta, pri rezultatu 6:4, 6:4, 2:0 u korist Đokovića.

Đere je najpre zatražio medicinski tajm-aut i dobio masažu, ali ni posle pružene pomoći, nije mogao da nastavi igru.

- Mislim da sam generalno odigrao dobar meč. Malo sam tužan zbog načina na koji sam izgubio prvi set zato što mislim da sam igrao prilično dobro. Gem na 5:4 je bio jako loš sa moje strane, on je imao nekoliko dobrih riterna.. Imao sam šanse ili polu-šanse u prvom setu, ali nisam ih iskoristio - istakao je Đere.

Prema njegovim rečima, pred kraj duela je osećao zatezanje u stomačnim mišićima, a bol je bio sve jači. Đere je odlučio da ne nastavi meč, kako ne bi dodatno ugrozio svoje zdravstveno stanje.

- Osetio sam da možda igram malo bolje od njega u drugom setu i mislim da je to i pokazao rezultat sve do 4:2. Uspeo sam prvi da ga brejknem. Pred kraj sam počeo da osećam u stomačnim mišićima zatezanje na servisu, ali ne na svakom, možda pri svakom trećem servisu. Na 4:3 postajalo je sve jače i nisam mogao da igram kako treba. Izgubio sam drugi set, pokušao u trećem, ali sa servisom od 50 ili 60% počeo sam da osećam zatezanje na gotovo svakom servisu. Nisam mogao da serviram kako je trebalo i kako sam mogao. Tako ne možete da da igrate protiv Novaka. Nisam video poentu da nastavim i da možda pogoršam stanje - dodao je Laslo.

Informer

 

Srpskog tenisera danas u toku dana očekuju detaljni medicinski pregledi, kako bi se utvrdilo o kakvoj povredi je reč.

- Imao sam nekoliko stomačnih ruptura u toku karijere i znam kakav je osećaj, pa sam takav osećaj imao i sada. Nisam siguran šta je. Prvo šta ću ujutru uraditi su pregledi, nadam se da nije ništa ozbiljno - zaključio je Đere.