30.08.2024.

20:53

Foto: profimedia

Sport

Kirjos ponovo udario na Sinera: Ako mislite da ćemo ćutati - nećemo!

Doping skandal obeležio je dane uoči Ju-Es opena nakon što je saopšteno da je Janik Siner bio pozitivan na nedozvoljenu supstancu tokom Indijan Velsa. Italijan je prošao bez stroge suspenzije budući da mu je oduzeto tek pola osvojenih bodova u Americi kao i izrečena novčana kazna. Budući da je dva puta pao na doping testu stiče se utisak da je kazna premala. 

Slučaj Janika Sinera podelio je tenisku javnost, a jedan od najglasnijih je Nik Kirjos. Australijanac je tokom čitave karijere poznat po oštrom jeziku, ništa drugačije nije ni ovog puta budući da danima traje njegov "rat" protiv mladog Italijana. 

Na konferenciji za medije nakon pobede na Ju-Es openu Janik Siner je komentarisao Nika Kirjosa, a na odgovor kontroveznog Australijanca nije se čekalo dugo. 

"Kao sportisti koristimo naše platforme da bismo bili sigurni da su stvari fer i ujednačene. To je sve što sam uradio. Neki igrači su ljuti. Znamo da je Siner neverovatan, sjajan teniser i jedno od glavnih lica sporta. Ali ako očekujete da ćutimo… nećemo", napisao je Kirjos.

Za doping je okrivljen fiziotarapeut Đakomo Naldi i kondicioni trener Umberto Ferara, a do javnosti je sve stiglo nekoliko meseci kasnije kada je Siner oslobođen krivice.