31.08.2024.

07:21

Foto: epaimages

Sport

Teniski svet očima ne veruje! Da li je kraj? Ovo se nije desilo 22 godine

Novaka Đokovića je zaustavio Aleksej Popirin u trećem kolu (6:4, 6:4, 2:6, 6:4), naš teniser prvi put od 2017. godine će sezonu završiti bez grend slema, a prvi put od 2002.  među osvajačima najvećih turnira neće biti Rodžer Federer, Rafael Nadal ili Novak Đoković.

Takođe, ovo je prvi put još od Rolan Garosa 2004. da niko od članova "velike trojke“ nije među 16 najboljih na jednom gren slem turniru.

Novak ima rekordne 24 grend slem titulue, Rafa 22, a Rodžer 20. Zajedno imaju 66 najvećih trofeja, ali deluje da je blizu kraj jedne ere. Federer je odavno u penziji, Nadal zbog povreda u poslednje vreme ne igra mnogo, najavio je povlačenje na kraju sezone, pa je samo naš as branio čast "velike trojke". Nažalost, neki novi klinci su ga sprečili da se ove godine domogne slema. 

Australijan open je osvojio Janik Siner, dok je na Rolan Garosu i Vimbldonu slavio Karlos Alkaraz. Videćemo ko će trijumfovati na Ju-Es openu, ali se svakako bliži kraj tenisa kakvog znamo.

Informer

Kraj mora da dođe, a bila je privilegija živetu u eri Novaka Đokovića, Rodžera Federera i Rafaela Nadala, trojice najboljih tenisera ikada.