31.08.2024.

11:22

Foto: epaimages

Sport

Da sam kao Novak pio bih kao ludak... Hit izjava Amerikanca o Srbinu

Amerikanac obožava Srbina, a pre nego što je saznao protiv koga će igrati, pričao je o najboljem teniseru ikada. Divi se našem teniseru, pa kaže da na njegovom mestu ne bi posle osvajanja zlatne medalje na Olimpijskim igrama ni dolazio u Njujork.

- Nole, mislim da nema potrebe da pričam o njemu. To je Novak, sve je uradio u ovoj igri. Neverovatno je da je još uvek ovde, da budem iskren. Da sam ja osvojio zlatnu medalju, verovatno bih ostao u Srbiji, kulirao i pio kao ludak! - nasmejao je novinare Tijafo posle pobede protiv Bena Šeltona (4:6, 7:5, 6:7, 6:4, 6:3).

Nole je veliki šampion, uvek "gladan", zbog toga ima 24 grend slema i 99 trofeja u karijeri.

- Zato je tu gde jeste, zar ne? Sjajan momak. Stalno zbijamo šale. Zaista mi se sviđa taj momak. Ima 37 godina i želi da igra? To je ludilo, ali to je on - dodao je Tijafo.

Informer

Novaku je poraz u Njujorku prva rana eliminacija sa nekog grend slema prvi put od 2017. godine, kada je bio povređen, i kada je na Australijan openu stao u drugom kolu.  Takođe, biće ovo prva sezona posle takođe sedam godina koju će naš teniser završiti bez osvojenog grend slema.  Pre pomenute 2017, poslednji put pehar na jednom od četiri najveća turnira nije podigao 2010. godine. Statistički, samo je 2017. godina bila gora od ove što se tiče grend slemova, jer je tada imao dva četvrtfinala i jedno drugo kolo.