31.08.2024.

22:32

Foto: Tanjug/AP

Sport

Siner rutinski pobedio, pa pričao o eliminaciji Đokovića i Alkaraza!

Italijanski teniser Janik Siner pobedio Kristofera O'Konela iz Australije u tri seta rezultatom 6:1, 6:4, 6:2. Meč je trajao sat vremena i 56 minuta.

Trudio se današnji Italijanov protivnik, ali prvi reket planet je bio uverljiv u svakom momentu i zasluženo je zakazao duel sa pobednikom okršaja Tomija Pola i Gabrijela Dijala.

Posle rutinskog trijumfa upitan je i kako mu izgleda pogled na kostur, kada su u ranoj fazi ispali i Novak Đoković i Karlos Alkaraz.

Informer

- Sve je moguće u tenisu, sve može da se dogodi. Pokušao sam da ostanem na svojoj strani, da idem polako korak po korak, meč po meč. Mnogo je izazova, trudim se da uživam svakog trenutka na terenu. Nekoliko neverovatnih iznenađenja je bilo, ali sam srećan što sam ja još uvek tu. Potrudiću se da što duže ostanem i odigram još više mečeva, pa ćemo videti kako će biti na kraju - poručio je Siner.

Istakao je da je zadovoljan svojom igrom i zahvalio se publici na podršci.

- Danas je bio dobar meč, znao da moram da igram od početka. Igrali smo jedan protiv drugog  nekoliko puta, dobro se snalazi na ovoj podlozi. Zadovoljan sam svojim izdanjem. Hvala svima na podršci, bili ste fantastični - zaključio je Siner.