01.09.2024.

11:29

Foto: profimedia

Sport

Gledam samo sebe! Siner ovako prokomentarisao ono što sve zanima!

Italijanski teniser Janik Siner pobedio Kristofera O'Konela iz Australije u tri seta rezultatom 6:1, 6:4, 6:2. 

Prvi igrač planete nije hteo detaljnije da komentariše poraze Novaka Đokovića i Karlosa Alkaraza u u ranoj fazi ovog takmičenja.

- Ovaj sport je nepredvidiv. Kad god se spustiš malo ispod svog nivo, da li je mentalni, da li je teniski ili fizički, sve to na kraju ima ogroman uticaj na rezultat. Protivnici o kojih su izgubili i jedan i drugi igrali su neverovatan tenis. I to se dešava. Tako da samo gledam samo sebe i to šta mogu da uradim - rekao je Italijan.

Informer

Nakon toga je prokomentarisao izjavu Novaka Đokovića koji je jednom prilikom istakao da kada ste u Top 10 ne smete da nazadujete, već da svakog dana morate da unapređujete svoju igru.

- Da, slažem se sa tim. Ako želite ostanite na poziciji gde ste, već morate da napredujete. Ako želite da poboljšate i rangiranje i način na koji igrate, morate još više da se poboljšate. Uvek postoje igrači koji to guraju do krajnjih granica kao i vi. Mislim da je to najbolji deo, jer sve je ovo deo procesa koji moramo da prođemo. Da, trudimo se da to uradimo, ja i moji tim - rekao je Siner.

Janik Siner će u osmini finala Otvorenog prvenstva Amerike igrati protiv Amerikanca Tomija Pola.