02.09.2024.

06:00

Foto: EPA Images

Sport

Ona je morala da ispašta, ali Siner ne! Oglasila se Simona Halep i zagrmela: To nije fer!

Vest da je Janik Siner tokom turnira u Indijan Velsu dva puta padao doping test šokirala je svet. Italijan je bio pozitivan na nedozvoljene supstance, ali zbog ogromnog propusta nije odgovarao. Odnosno, da budemo precizni - prošao je bez suspenzije. 

Sineru su oduzeti bodovi osvojeni u Indijan Velsu i izrečena kazna u visini osvojenog novca na turniru. Suspenzija mu je izračena tokom boravka u Americi, ali je ukidana momentalno zbog čega nije propustio nijedan meč. Sve to izazvalo je brojne reakcije širom sveta, a svoj stav o svemu iznela je i Simona Halep. 

Navodno, Siner je na doping testu pao zbog kontaminacije, a ne svojevoljnog unosa nedozvoljene supstance. Na isti način pokušala je da se brani i Simona Halep, ali je njoj izrečena višegodišnja suspenzija. 

- Mislim da je tu sve veoma jasno. Njegov slučaj je urađen na potpuno drugačiji način, a ja sam zbog istog patila. Dugo sam čekala, što nije fer. Sportiste treba tretirati na isti način bez obzira na to da li su broj 1 ili broj 200. To što se dešava nije fer, ali moram da ostavim sve iza sebe i nastavim sa životom - rekla je Simona Halep.