02.09.2024.

05:22

Foto: tanjug/ap

Sport

Srušio Novaka, pa nokautiran! Kraj snova, Amerikanac poslao Popirina kući

Australijanac je napravio senzaciju, pa poražen od Amerikanca Frensisa Tijafoa sa 6:4, 7:6, 2:6, 6:3 u osmini finala takmičenja. Tijafo će se za ulazak u drugo polufinale boriti protiv Grigora Dimitrova.

Imao je Popirin u drugom setu brejk prednosti i vodio 5:2. Ali, nije se predavao Amerikanac u devetom gemu je na servisu rivala spasio tri vezane set lopte, vratio se u igru što mu je podiglo samopouzdanje, pa je do seta došao posle taj-brejka.

Aleksej je uspeo da uzvrati u narednom setu, nakon dva brejka dobije taj deo igre i smanji na 2:1 u meču, ali je to bilo sve. Tijafo je posle četiri seta i tri sata i osam minuta igre stavio tačku na meč.

Amerikanac je petu godinu za redom otišao do osmine finala i dalje na poslednjem grend slemu u sezoni. Pre dve godine je igrao polufinale, a prošle četvrtfinale. 

Informer

Tijafo će se boriti sa Grigorom Dimitrovom, koji je u pet setova izbacio Andreja Rubljova.

- Jedan od najtalentovanijih igrača već neko vreme. Biće teško, ima sve udarce, u odličnoj je formi, nateraću ga da zaradi trijumf. Kao klinac sam udarao u zid i zamišljao da igram na ovom turniru. Gledao sam sestre Vilijams, Rodžera kako osvajaju milion puta, stadion je nazvan po "Artur Ešu", oduvek sam želeo da budem deo toga - kazao je Tijafo.