03.09.2024.

05:49

Foto: epaimages

Sport

Rafa, baš si licemer! Nadal progovorio o doping skandalu!

Italijan je u martu dva puta bio pozitivan na klostebol, ali su nadležni smatrali da nije kriv,  s tim da su mu oduzeti bodovi i novac iz Indijan Velsa, gde su testovi odrađeni.

Teniseri su besni jer je sve  zataškano i nekoliko meseci se nije ni znalo da je Siner bio dopingovan, a na kraju je prošao bez težih posledica. Javio se i Nadal koji je ubeđen da Siner nije namerno uradio ništa loše, a ne sumnjamo da će biti nezadovoljnih posle njegove izjave.

- Imam jednu osobinu ili manu, a to je da obično verujem u dobru nameru ljudi. Poznajem Sinera i ne mislim da je on namerno pokušao da se dopinguje - rekao je Nadal, koji, moramo da podsetimo, nije verovao u dobru nameru Novaka Đokovića, kada su ga pre dve godine zatvorili u Melburnu, jer nije primio vakcinu protiv korone. Tada je Španac pričao da su pravila pravila i da moraju da se poštuju, ali je izgleda u slučaju Janika promenio mišljenje.

Informer

Španski teniser kaže da veruje u odluku koju su doneli nadležni organi. 

- Osim toga, pravda je pravda, i ne smatram da ona treba da nam se sviđa samo kada se rešava na način na koji mi mislimo. Verujem u nju i u organe koji odlučuju i koji zaista to rade na osnovu onoga što smatraju ispravnim. 

Smatra Španac da Siner nije zaslužio suspenziju.

- Potpuno verujem da ako nisu izrekli sankciju, to je zato što su oni koji su odlučivali u ovom slučaju jasno videli da ono što je bilo nije bilo za sankciju. Ne mislim da će Siner biti zaštićen samo zato što je on Siner, a da će neko drugi biti kažnjen. Verujem u to i zaista sam uveren u to. Naravno, mišljenje drugih je takođe potpuno respektabilno, ali ja imam ovo mišljenje - poručio je Rafa, čije se mišljenje sigurno neće dopasti Niku Kirjosu, koji smatra da je Italijan  zaslužio suspenziju.