03.09.2024.

11:41

Foto: reuters

Sport

Rafa se bruka, ovako udara na Novaka! Ljudi ne mogu da veruju šta priča

Španac je prvo poražen od Srbina na Olimpijskim igrama, a onda se Nole preko Karlosa Alkaraza domogao zlata, jedinog trofeja koji mu nedostajao. Licemerni Nadal je prvo na jedvite jade čestitao Đokoviću posle trijumfa u Parizu, a sad pokušava na jadan načun da umanji uspeh našeg asa. 

Na jednom televizijskom gostovanju rekao je kao smatra da svi koji igraju na Olimpijskim igrama moraju da budu u Olimpijskom selu. Ne sumnjamo da je mislio na Đokovića, koji je dolazio u Olimpijsko selo, u kom je sa zemljacima slavio veliki uspeh, ali nije boravio tu.

Iako nije pomenuo Novaka imenom i prezimenom, apsolutno je jasno da je na njega mislio.  

- Život u Olimpijskom selu je u potpunosti drugačiji u odnosu na ono na šta smo navikli. Odmor i mir je nešto bitno i mislim da je taj nivo gori nego bilo koji turnir na kom igramo. Ali, ja ovo kažem iz srca - ako igraš na Olimpijskim igrama onda moraš da budeš u Olimpijskom selu. Ako to ne uradiš, onda su Olimpijske igre iste kao bilo koji drugi turnir, a to je takmičenje koje je jednom u četiri godine. Ako ti je jednom u četiri godine malo nelagodno… Ponavljam, ako želiš da uživaš u tome, onda moraš da budeš u Olimpijskom selu - rekao je Nadal. 

Informer

Srpski teniser je pre takmičenja u Parizu objasnio zašto je doneo odluku da ne bude u Olimpijsko selo. 

- Jedan od razloga je jer sam hteo da imam više privatnosti i mira, usresređenost na svoju rutinu i pripreme za turnir koji je najveći prioritet. Iskustvo učestvovanja na Olimpijskim igrama, a najlepši deo je selo... Uzbuđenje tamo raste jer osetiš energiju, draž i značaj Igara. Preko 10.000 najboljih sportista na svetu, u menzi si kraj njih i kroz socijalni momenat razmeniš iskustva, doživljaje i pristup. Naučiš neke stvari. Posetiću Olimpijsko selo, ali neću boraviti. U Tokiju sam bio nekoliko noći, ali sam odsedao drugde, osećam da je tako bolje za mene i moje pripreme - objasnio je nedavno naš teniser.