03.09.2024.

19:43

Foto: profimedia

Sport

Da li je Siner tretiran kao ostali? Federer o najvećoj teniskoj kontroverzi

Prilikom oba testiranja pomenuti metabolit pronađen je u manjim količinama, Siner je bio privremeno suspendovan, ali posle uložene žalbe, omogućeno mu je da se takmiči na turnirima bez ikakvih problena. 

Mnogo tenisera se pobunilo zbog ove situacije, a sada se oglasila i legenda "belog sporta" Rodžer Federer.

Informer

-Još nije nešto što želimo da vidimo u našem sportu, ovaj tip vesti, bez obzira na to da li je on ili bilo koji drugi igrač nešto uradio. Prosto nam takva pažnja nije potrebna. Razumem da je nezgodna situacija. To je košmar za svakog sportistu i tim, da imate takve optužbe i probleme jer ispunjavamo te formulare svaki dan. Sa tim živite. Svako jutro kada se probudite pomislite ‘Da li me neko čega na vratima da me testira‘. To je teško - rekao je Federer.

Jedina kazna koju je trenuntno prvi teniser sveta dobio je to što su mu oduzeti bodovi i honorar sa Indijan Velsa gde je pao na doping testu.

- Razumem frustraciju. Postavlja se pitanje da li je tretiran kao ostali i mislim da se na to sve. Mislim da svi veruju da Janik nije ništa uradio, ali nekonstantnost koja se ogleda u tome da nije primoran da pauzira dok nisu bili 100 odsto sigurni, mislim da je to pitanje na koje mora da se da odgovor. Tako je kako je, moramo da verujemo procesu kao i svima koji su uključeni - zaključio je Federer.