03.09.2024.

23:19

Foto: Tanjug/AP

Sport

Zverev bez polufinala Ju-Es opena! Fric ponovo koban po Nemca

Četvrti igrač sveta je večeras izgubio od domaćeg igrača Tejlora Frica sa 7:6, 3.6, 6:4, 7:6 posle tri sata i 29 minuta igre na stadionu "Artur Eš". Amerikanac je tako drugi put uzastopno bio koban za Nemca, pošto ga je prethodno eliminisao u osmini finala Vimbldona sa 3:2 u setovima. 

Fric je tako prvi put u karijeri izborio polufinale na jednom grend slemu i to baš u Njujorku pred svojom publikom. On je nastavio sa odličnim partijama na poslednjem grend slemu, pošto je prethodno izbacio i osmom igrača planete Norvežanina Kaspera Ruda. 

Protekao je prvi set u sigurnim servis gemovima dvojice tenisera, nije viđena nijedna brejk šansa sve do 12 gema, kada Fric imao tri set lopte, ali se Zverev izvukao i izborio taj-brejk. Amerikanac je u tom delu bio bolji, manje grešio i stigao do seta prednosti.

Informer

Tejlor Fric

I u drugom setu viđen je sličan scenario, nije bilo šansi za brejk sve do osmom gema, kada je Amerikanac poklkao i dozvolio rivalu da stigne do brejka i seta za 1:1. Fric je bolje otvorio treći set i napravio brejk na startu, ali je Zvezrev uzvratio na isti način. Ipak, domaći teniser je desetom gemu ponovo stigao do brejka i poveo sa 2:1 u setovima. Odluka o pobedniku je pala u četvrtom setu, kada je posle još jednog taj-brejka bolji bio Fric i izborio mesto u polufinale. 

Trenutno 12. igrač na ATP listi u svom prvom polufinalu igraće sa pobednikom meča u kom se noćas sastaju Bugarin Grigor Dimitrov i Amerikanac Frensis Tijafo.