04.09.2024.

06:17

Foto: tanjug/ap

Sport

Agonija Dimitrova! Zbog bolova predao meč Tijafou

Tijafo je trenutku predaje vodio io 6:3, 6:7, 6:3 i 4:1 u četvrtom setu. Dimitrov je morao da pruži ruku Amerikancu u petom gemu petog seta nakon što nije više mogao da trpi bolove u butini.

Frensis Tijafo je tako ponovio rezultat iz 2022. godine, u rival u borbi za finale biće mu zemljak Tejlor Fric, koji je eliminisao Sašu Zvereva.

- Srećan sam, iako nije ovo način na koji sam hteo da se plasiram u polufinale. Opet sam u među četiri najbolja u Njujorku, što je sjajno. Petak će biti đavolski dobar dan, jer ćete me ponovo videti na ovom terenu i jedan Amerikanac će sigurno proći - srećan je bio Tijafo.

Informer

Tijafo je bez problema dobio prvi set, a onda je Grigor ekspresno uzvratio i najavio žestok okršaj. Posle velike borbe i taj-brejka bugarski teniser je osvojio drugi set i vratio meč na početak. Na njegovu žalost opet je Amerikancu bio potreban samo jedan brejak da dođe do seta i vrati prednost u meču. Videlo se da Dimitrov ima problema. Tijafo je to znao da iskositi, pa je u četvrtom setu poveo sa 4:1. Borio se popularni Griša, ali nije mogao protiv bolova, pa je u petom gemu morao da preda meč i čestita mladom rivalu na trijumfu i plasmanu u polufinale poslednjeg grend slema u sezoni.

Informer


Frensis i Fric se prilično dobro znaju, igrali su međusobno sedam puta, ali Tejlor je u seriji od čak šest pobeda. Jedini poraz ima još pre osam godina na Indijan Velsu, sve ostalo je rešio u svoju korist.