04.09.2024.

22:35

Foto: Tanjug/AP Photo

Sport

Drejper očitao lekciju i Australijancu! Britanac bez izgubljenog seta do polufinala u Njujorku! (VIDEO)

Trenutno 25. igrač na ATP listi je večeras priredio senzaciju u Njujorku i savladao desetog na planeti Australijanca Aleksa de Minora sa 6:3, 7:5, 6:2 za dva sata i deset minuta igre. 

Britanac je tako nastavio sa impresivnim partijama na poslednjem grend slemu u sezoni, pošto je do polufinala stigao bez izgubljenog seta. 

Informer

Džek Drejper

Drejper je od prvog poena u meču diktirao ritam, pa je brzo napravio dva brejka, koja su mu bila dovoljna da osvoji prvi set sa 6:3. Drugi period igre bio je i najnezivesniji, jeste Britanac ponovo u ranoj fazi "uhvatio" Minora na spavanju i napravio brejk.

Ipak, uspeo je Australijanac da odgovori i u osmom gemu oduzme servis rivalu i vratio se rezultatski u igru. Sjajni 22-godišnji Drejper nije odustajao od svoje ofanzive, pa je u desetom gemu stigao do novog brejka, a onda u svom servis gemu iskoristio treću set loptu i rešio drugi set u svoju korist. 

Informer

Aleks de Minor

Posle izjednačene igre u uvodnim setovima, Britanac je ponovo prvi stigao do brejka u petom gemu, a onda još jednom oduzeo servis Minoru i tako rešio pitanje pobednika. 

Drejper će u borbi za svoje prvog grend slem finale igrati sa pobednikom meča između Italijana Janika Sinera i Rusa Danila Medvedeva. Tako je na impresivan način došao do četiri najbolja na Flašing Medouzu, bez izgubljenog seta od početka turnira.