05.09.2024.

05:52

Foto: epaimages

Sport

Rus nemoćan, Siner u polufinalu Ju-Es opena! Italijan gazi, izbacio Medvedeva na putu do titule

U borbi za finale poslednjeg grend slema u sezoni Italijana čeka Džek Drejper koji je eliminisao Aleksa de Minora 6:3, 7:5, 6:2.

Siner je lagano dobio prvi set, napravio dva brejka, pa je delovalo da će rutinski dobiti meč. Međutim, probudio se Rus i žestoko uzvratio udarac već u narednom setu. Dobio je ekspresno drugi deo igre nakon što je napravio dva brejka i poveo čak sa 5:0 pre nego što je Sineru prepustio jedan gem.

Informer

Nadali su se navijači uzbudljivom meču. Međutim, Medvedev nije nastavio u istom ritmu. Siner je podigao nivo igre, a Rus počeo da niže greške. Izgubio je treći set posle samo pola sata igre, a onda je prvi teniser sveta završio posao u četvrtom setu  nakon što je iskoristio drugu meč loptu posle dva sata i 40 minuta igre.

Siner je uspeo sada da stigne do polufinala svakog od četiri grend slema čime je postao četvrti među aktivnim igračima koji je to uradio i prvi rođen nakon 1988. godine koji je to uradio. Nestvaran podatak, sad je u društvu sa Novakom Đokovićem, Rafaelom Nadalom i Marinom Čilićem.