05.09.2024.

06:14

Foto: Reuters

Sport

Pad na ATP listi! Evo na kom mestu će Novak biti posle Ju-Es opena!

Pobeda Italijana znači da će Novak Đoković ostati na četvrtoj poziciji ATP liste posle Ju-Es opena, jer je mogao da padne za još jednu poziciju da je Rus prošao dalje.

Podsećamo, naš teniser je takmičenje u Njujorku okončao u trećem kolu pošto je poražen od Alekseja Popirina. Trenutno je na uživo ATP listi četvrti sa 5,560 bodova i to se neće promeniti do kraja takmičenja. Prvi je Siner sa 9,980 poena, Saša Zverev će biti drugi na svetu sa 7.075, Karlos Alkaraz treći sa 6.690, a Danil Medvedev ostaje peti sa 5,475.

Informer

Promena bi moglo da bude u Top 10. Tejloru Fricu bi pobeda u polufinalu Ju-Es opena donela povratak u Top 10, dok bi sa titulom postao šesti igrač sveta. S druge strane, Frensisu Tijafou  ulazak u elitno društvo 10 najboljih garantuje samo trofej u Njujorku.

Podsećamo, Novak Đoković se trenutno ne nalazi među prvih osam najboljih igrača po učinku u tekućoj sezoni, tako da mu predstoji borba da izbori svoje mesto na završnom turniru. On se nalazi trenutno na devetom mestu u ATP trci, i trenutno je prvi ispod crte za takmičenje u italijanskom gradu. Preskočili su ga Amerikanac Tejlor Fric, kao i Australijanac Aleks de Minor. Novak je prijavljen za masters u Šangaju, ali još nije potpuno sigurno da li će se  zaista naći tamo i zaigrati prvi put od 2019. Videćemo da li će Novak uspeti da se takmiči na završnom mastersu u Torinu.