05.09.2024.

06:22

Foto: EPA

Sport

Novi šok u Njujorku! Milijarderka zaustavila prvu teniserku sveta

U polufinalu će odmeriti snage protiv Karoline Muhove koja je sa 6:1, 6:4 savladala Beatriz Hadad Maju.

Posle šest grend slem četvrtfinala, ćerka milijardera i vlasnika Bafalo Bilsa, Terija Pegule, uspela je iz sedmog puta da napravi iskorak i sada je na dva koraka od osvajanja Ju-Es opena.

Informer

Švjontek je odigrala vrlo loš meč. U samo jednom gemu u celom meču je stvorila brejk lopte, tada je i napravila brejk za 2:2 u drugom setu, ali je Pegula imala odgovor, došla do 4:3 i onda reila meč u dva seta. Iga je napravila čak 41 neiznuđenu grešku. U poslednjem gemu je Pegula stigla do tri uzastopne meč lopte, a realizovala je treću posle još jedne greške Poljakinje. Moraće da čeka novu šansu da se domgone šestog  grend slema. U Njujorku je osvojila trofej 2022, ali osim toga nije uspela da prođe dalje od četvrtfinala.

Informer

- Toliko smo puta govorili o tome, o mom ispadanju u četvrtfinalu, ali one su uglavnom posle osvajale turnire. Morala sam samo da pobedim jednom… Sada sam konačno uspela. Hvala publici, nosili ste me. Stegla sam se pri kraju… Uraditi ovo na Ešu protiv prve na svetu je ludo, ali verovala sam. Uspela sam da iskoristim neke stvari koje ona nije najbolje radila - rekla je Pegula nakon pobede.