05.09.2024.

13:50

Foto: Tanjug/AP

Sport

Rus sve začudio izjavom! Novak bi na njegovom mestu bljuvao vatru

Medvedev, koji je bio šampion u Njujorku 2021. godine, to je jedini grend slem koji je osvojio, završio je učešće na poslednjem velikom takmičnju u sezoni u četvrtfinalnom, pošto je poražen od Italijana Janika Sinera sa 6:2, 1:6, 6:1, 6:4. 

Vratio se Rus u meč nakon što je izgubio prvi set, ali je to bilo sve, jer je Siner podigao nivo igre i bez mnogo problema dobio dva naredna seta i plasirao se u polufinale. Pravio je Rus silne greške u trećem i četvrtom setu, a ne zna zbog čega.

Težak poraz. Nisam srećan kako sam igrao, iako sam imao neke dobre momente. Tu su bili i neki loši, naravno. Kada sam promašivao nisam znao zbog čega promašujem. Nije lak osećaj, nisam zadovoljan sobom, ali to je tenis i sve je u redu. Izgubim, idem kući - jasan je Medvedev posle poraza.

Medvedev je ove sezone na Australijan openu igrao finale, izgubio je baš od Sinera, na Rolan Garosu stigao je do četvrtog kola, dok je na Vimbldonu takmičenje završio u polufinalu. Ipak, kako kaže nije nezadovoljan ovim rezultatima. Malo čudna izjava, znamo da je cilj Novaka Đokovića uvek pobeda i trofej, pa nešto slično od njega nikada nismo čuli. Valjda zbog toga ima 24 slema, a Medvedev samo jedan.

Informer

- Grend slem sezona je bila prilično dobra. Rolan Garos i Vimbldon mi nisu laki turniri. Prilično dobri rezultati, četvrta kola, polufinala. Velike sam nade polagao na Australijan open i Ju-Es open. Na kraju sam na oba izgubio od istog igrača.

Informer

Izgubio je od Sinera ove godine na dva grend slema, ali bi Rus želeo češće da igra sa njim.

- Teško je. On je jedan od najboljih igrača sveta, prvi je na aTP listi i to zaslužuje. Teško je igrati protiv njega. Oseća igru, bira prave udarce u pravim momentima baš često i to su momentima kada volim da igram protiv takvih igrača, postaje sve jako blizu, u svakom poenu. Onda počnete na brejk loptama da razmišljate šta bi to mogao da uradi, kako da odigra. Svaki meč protiv njega je bio zanimljiv, bio bih srećan da igram više protiv njega na grend slemovima - poručio je Medvedev.