05.09.2024.

22:48

Foto: EPAImages

Sport

Kirjos ponovo udario na Sinera! Australijanac ne odustaje od borbe za pravdu!

Bezmalo mesec dana prošlo je od kako je objavljena vest da je Janik Siner tokom Mastersa u Indijan Velsu dva puta pao na doping testu, a bura oko mladog Italijana još uvek se ne stišava. Prvi teniser sveta je u Americi pozitivno testiran na klostebol, ali je uprkos tome ostao bez suspenzije i drastičnije kazne. 

ATP je Sinera dva puta privremeno suspendovao, ali je Italijan isti dan oslobođen optužbi usled činjenice da mu je pronađena mala količina metabolita. Čitav slučaj zataškavan je do pre 20ak dana kada je otkriveno da će zbog pada na doping testu prvom teniseru sveta biti oduzeti bodovi osvojeni na Indijan Velsu, a izrečena mu je i kazna u visini zarađenog novca tokom pomenutog turnira. 

Italijan je proglašen nevinim, navodno, nadležni organi su utvrdili da je došlo do kontaminacije, a ne namernog unošenja zabranjene supstance. Sinerovo objašnjenje je glasilo da je jedan član njegovog tima koristio sprej za malu ranu na telu koji u sebi sadrži klostebol. Uprkos tome, javnost je sa pravom nezadovoljna odlukom ATP-a da Janik prođe bez kazne, a prvi je svoj glas digao - Nik Kirjos. 

Proslavljeni Australijanac već nedeljama vodi borbu na društvenim mrežama, a sada je ušao u rat sa navijačima Janika Sinera. Naime, jedan od korisnika mreže "X" potavio je "GIF" u kom Italijan pijucka kafu zadovoljan zbog eliminacije Novaka Đokovića, Aleksandera Zvereva i Karlosa Alkaraza. Nije se to dopalo Niku Kirjosu koji je odmah odgovorio. 

"Kada je i dalje prisutno u drugom testu, ha-ha-ha. Sam sebe zasmejavam", napisao je Nik Kirjos, jasno aludirajući na doping testove na kojima je Janik Siner bio pozitivan.