06.09.2024.

17:15

Foto: Reuters

Sport

Au, Beloruskinja tuče bolje i od muškaraca! Đoković, Alkaraz i Siner joj gledaju u leđa! (FOTO)

Snažni udarci oduvek su bili zaštitni znak Beloruskinje, ali malo ko je mogao da pretpostavi da je njen forhend brži čak i od udaraca pomenutih tenisera. Sabalenkin prosečan top-spin forhend na ovogodišnjem poslednjem grend slemu dostiže impresivnih 129 kilometara na sat, što je najbrži zabeležen udarac u turniru.

Od navedene trojice, forhendi španskog asa su išli najbrže - 127 kilometara na čas, potom sledi Janik - 126 kilometara na čas, dok je prosečan top-spin udarac jačom rukom srpskog velikana Novaka Đokovića išao 122 kilometra na čas.

Informer

Arina Sabalenka

Američka teniserka Džesika Pegula i Beloruskinja boriće se za trofej na Ju-Es openu sutra od 22 časa. Poslednji grend slem sezone će tako dobiti novu šampionku, pošto je prošle godine trofej osvojila Amerikanka Koko Gof.

Sabalenka je u polufinalu pobedila domaću teniserku Emu Navaro rezultatom 6:3, 7:6 (2), dok je Pegula posle preokreta bila bolja od Čehinje Karoline Muhove sa 1:6, 6:4, 6:2.

Beloruskinja je tako ostvarila isti rezultat kao prošle godine u Njujorku i boriće se za treći grend slem u karijeri jer je do sada osvojila dva Australijan opena. S druge strane, Pegula igra u formi života jer pre ovog turnira nije nikada igrala ni polufinale nekog od četiri grend slem turnira.